Marmeren Tafels

De afgelopen dertig jaar hebben we de meest uiteenlopende toepassingen van de marmeren tafel gezien. Van een bureau tot een vergadertafel met pure klasse: de veelzijdigheid van marmer is niemand voorbijgegaan. Alleen als iets altijd voorop heeft gestaan, is het wel de kwaliteit. Want marmer van hoge kwaliteit zal eenvoudig te onderscheiden zijn van de armzalige variant.

Onze koopgids neemt je mee langs de verschillende soorten marmer dat jouw tafelblad als hoofdingrediënt mee kan krijgen. Maar misschien nog wel belangrijker, we vertellen je welke soorten tafels het marmer kunnen krijgen én verdienen.

We gaan dieper in op de verscheidene type marmeren tafels, waarvan je overigens verdere verdieping kunt vinden op de onderstaande pagina’s;

Deze pagina richt zich voornamelijk op de bekendste marmeren tafel, namelijk de eettafel. Iedere liefhebber weet deze tafel de waardering te geven die het zo verdient.

De klassieke marmeren eettafel kan tegen een stootje

Er is geen bekender model dan de klassieke marmeren eettafel. Gemiddeld zo’n 200 centimeter lang met een breedte van tussen de 80 en 100 centimeter. In sommige gevallen zullen we kiezen voor een eettafel van marmer met een lengte van 180 bij diezelfde 80 tot 100, maar de vorm blijft gelijk. Voor de dikte kiezen we de welbekende marktstandaard, van een 1.8 tot 2 centimeter. Dikker kan, maar zien we zelden.

In tegenstelling tot tafels van zachtere materialen met in het speciaal hout, kent de marmeren eettafel een robuustheid waar alleen graniet tegenop kan. Marmer weerstaat vrijwel alles. Van zure substanties tot etensresten of krassen.

De marmeren eettafel is samengevat;

  • Robuust en solide
  • In staat zure stoffen te weren
  • Een statige verschijning binnen ieder interieur

Tegenwoordig zien we echter dat het juist de statige verschijning is die binnen het eclectische ofwel industriële interieur voor de aanschaf heeft gezorgd. Dat terwijl dit type natuursteen tot zoveel meer in staat is dan alleen beeldschoon te zijn.

Voor ons als kenners zijn de marmeren eettafels nog altijd het icoon dat ze in de kastijen van Marie Antoinette waren. Want als er ergens luxueus aan gedineerd of gewerkt kan worden, is het de marmeren tafel wel.

Dineren, werken of vergaderen in ongekende stijl

Als we dan toch richting het stijlaspect van de marmeren eettafel gaan, mag het niet zonder de multifunctionele toepasbaarheid van de tafel opnieuw te bespreken. Marmer past namelijk binnen iedere stijl waardoor het op de meest formele kantoren en trendy woonkamers een positieve toevoeging zou zijn.

werken-aan-marmeren-bureau

Marmer straalt namelijk met groots gemak kwaliteit en stijl uit, simpelweg doordat het materiaal een imago van hoge kwaliteit heeft. Het gevoel dat ontstaan wanneer onze huid met marmer in aanraking komt is voor velen al genoeg. De marmeren eettafel is daarom over het gehele land binnen zakelijk en particulier gebied te zien.

Allereerst kent de marmeren tafel een inzet als eettafel, waarbij het vooral in de 200 x 80 variant de intrede doet. Met of zonder kleed ofwel placemat: al het vuil is tenslotte eenvoudig schoon te maken op het solide marmer.

Het thuiskantoor is net zo blij met een marmeren bureau, wat weliswaar een zeldzamere sighting is dan de eettafel. Statig maar o zo mooi.